úterý 13. září 2011

RÁDOBYDIVALO KLAPÝ

13.9. – 15.9. 2011

Minifestiválek u příležitosti 25. narozenin souboru

Úterý 13.9. 2011, 19,00 hodin N. Koljada:

SLEPICE

Slepice je fraškou (i zrcadlem) o zoufalých poměrech v oblastním divadle, kde mladá herečka z nudy a plezíru svede dva muže současně, šéfa činohry, který si v její uválené posteli hojí mindráky stárnoucího seladona a údržbáře, manžela kolegyně Ally, který k ní utíká pro citové osvěžení, romantiku a něhu. Oba k ní zahoří láskou, ale ona jim nic nenabízí ani neslibuje. Její koketnost je prázdná, jako ona sama. Prázdné jsou však i její kolegyně, herečka Alla, která promarnila své životní šance a upnula se na rodinu či Diana, která nikdy neměla ani potřebný talent, ale věděla, do které postele vlézt. Prázdnota čiší i ze všech ostatních postav, které ubíjí soudruhy nalajnovaný a zahnívající režim, který začíná smrdět jako všechny stojaté vody.

Středa 14.9.2011, 19,00 hodin Bohumil Hrabal:

TANEČNÍ HODINY PRO STARŠÍ A POKROČILÉ

Celou knihu napsal slavný spisovatel jedinou větou a nechal se přitom inspirovat surrealismem a automatickou metodou. Vložil do ní nejrůznější pocity, vzpomínky a asociace, které vypravěči přicházejí na mysl. Autor hry tak stál téměř před neřešitelným úkolem, převést vypravěčský text do divadelní formy.

Čtvrtek 15.9.2011, 19,00 hodin František Hrubín:

ROMANCE PRO KŘÍDLOVKU

Klasická hra, která se dočkala mnoha zpracování. V textu je výrazně čitelných několik linií: životní bilancování a hledání smyslu a jistot, výher i proher života, v mezním startujícím okamžiku, v milostném příběhu, který se hluboce vryl do paměti, přítomnost smrti jako návratu domů a zároveň ukončení nějaké životní etapy, živočišná láska, prudké citové vzplanutí – láska největší, protože neuskutečněná, spor o ni se soupeřem, který zdánlivě vyhrál. A katarze ve víře, že všechno nějaký smysl mělo. A k nalezení nějakých jistot v životě, který je svým způsobem nejtěžší


Vstupné na jednotlivá představení 70,-Kč / permanentka na všechna tři představení 150,-Kč.

Předprodej v pokladně divadla: pondělí až pátek 14-17 hodin a jednu hodinu před začátkem představení. Informace a rezervace na tel.: 415652347.

Žádné komentáře: