středa 5. října 2011

Možnost půjčování e-knih v pražském Goethe-Institutu

V rámci Týdne knihoven je možné se seznámit s novou nabídkou knihovny Goethe-Institutu – výpůjčkou elektronických dokumentů. Čtenáři této knihovny mají v českých poměrech výjimečnou příležitost, půjčovat si z pohodlí domova nové romány, aktuální vydání časopisu Spiegel či audioknihy. Tuto nabídku realizuje Goethe-Institut ve spolupráci s německou firmou DiVIBib. Služba je k dispozici všem čtenářům knihovny, pro její používání je nutná jen jednoduchá registrace na webu knihovny.

Služba bude představena v rámci komentovaných prohlídek 5. 10. (v 16 hodin) a 6.10. (v 18 hodin), které proběhnou v knihovně v češtině a němčině. Čtenáři, kteří se v Týdnu knihoven do knihovny Goethe-institutu nově přihlásí, získají možnost půjčovat si knihy a další média na půl roku zdarma.

Knihovna je od 4.10. přístupna v nových otevíracích hodinách, Út-Čt 13-19, Pá-So 11-17 hod, a nabízí tak možnost celodenní sobotní návštěvy. Knihovna pražského Goethe-Institutu má celkem 14.000 titulů. Ve fondu se nachází německá současná beletrie a odborná literatura, německé noviny a časopisy, hudba a filmy na CD respektive DVD, samozřejmostí je přístup na internet a do specifických elektronických databází. Knihovna také poskytuje široký informační servis o Německu.

www.goethe.de/praha/knihovna.

Žádné komentáře: